Kefalonia - insula navigatorilor


KEFALONIA– INSULA NAVIGATORILOR
Insula Kefalonia, de asemenea cunoscuta sub numele de Cephallonia, Cephallenia, Kefallinia, sau Kefallonia, italiana: (Cefalonia), este cea mai mare dintre cele sapte Insule Ionice, situata in largul coastei de vest a Greciei continentale (langa Patras).

Este una dintre cele mai populare destinatii din Insulele Ionice,situata intre Lefkada, Innord, si Zakynthos, la sud, cunoscuta sub numele de"insula a navigatorilor".

Pe insula se poate ajunge cu ferry boat-ul si cu avionul. Exista diferite porturi in Italia(Bari, Ancona, Brindisisi Venetia), care au conexiuni cu partea continentala a Greciei si Kefalonia in mod direct. Inafara de aceasta, exista, de asemenea, conexiuni intre Kefalonia si Lefkada (Lefkada), Corfu (Kerkyra), Zante (Zakynthos), celelalte insule Ionice. Exista, de asemenea, un aeroport international pe insula, care opereaza zboruri zilnice catre Atena si alte mari aeroporturi din intreaga Europa (zboruri charter).
             Aeroportul International Kefalonia este situat la 8 km de capitala insulei. In insula exista legaturi de transport cu autobuzul si conexiuni bune cu barca spre alte regiuni ale Greciei.Distanta dintre Bucuresti si Kefalonia este de 1320 km.