Insula Santorini- taramul Atlantidei

    Santorini sau insula cretana a indragostitilor, este cea mai frumoasa si spectaculoasa insula a Greciei. Primeste anual un numar de turisti de 2 sau 3 ori mai mare decat numarul locuitorilor insulei. Desprinsa in timp dintr-un vulcan ea ofera turistilor munte si mare, alb si albastru, biserici ortodoxe dar si traditii.

Cateva informatii generale
   Santorini este taramul de unde porneste mitul Atlantidei. In trecut, minunata laguna a Portului Santorini era centrul insulei. Acesta a fost scufundat de puternicele eruptii vulcanice care au schimbat topografia locului, aducandu-i in schimb celebritatea; "nisipuri" negre si rosii, faleze naturale inalte de sute de metri. Capitala Insulei, Fira, este asezata intr-un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 300 m. Casele de un alb orbitor, cu acoperisuri rotunjite, par chilii sapate in lava pietrificata, intre acestea stradutele mici si inguste duc spre magazine si taverne cu privire la mare.Cum ajungem in Santorini?


Cea mai rapida modalitate de a calatori este avionul. Cursele charter pleaca saptamanal, incepand din 03 Iunie pana in 23 Septembrie de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.
Zborul charter este operat cu compania Aegean Airlines. Pe segmentul de retur este un stop pe Insula Mykonos (turistii nu vor cobori din avion – aprox. 30-45 minute).

Localizare

Insula Santorini se află în Marea Egee şi este cea mai sudică dintre insulele Cyclade. Gruparea de 5 insule a apărut în urma erupţiei devastatoare de acum 3600 de ani a vulcanului cu acelaşi nume, erupţie care a avut ca efect scufundarea în mare a părţii centrale a insulei, dar şi apariţia actualei Caldera. Insula Santorini, atrage turiştii mai ales datorită legendei potrivit căreia în această regiune se află legendara Atlantida. Numele Santorini este unul mai recent, şi vine de la biserica de pe insulă, închinată Sfintei Irene, numită Aghia Irini de greci si Santa Rini de marinarii straini.