Insula Kos - paradisul copiilor

  • 18 iulie 2019

Situata foarte aproape decoastele Turciei,  la Marea Egee, insulaKoseste a douainsulacea mai popularadinarhipelagul Dodecanez, dupaRhodos.  Tot aceasta este si a 2-a cand ne referim la cifrele turismului de masa. Aceasta este pozitionata la sud de Kalymnos si la nord de Nisyros la aproximativ 200 de mile marine de Pireus.

 Insula Kos are o suprafata totala de 290 km patrati – datorita marimii sale – aproape 45 km de la un capat la celalalt – Kos mai are inca si locuri in care sa fugi de aglomeratie.

         Insula este una dintre cele mai fertile din grupul Dodecanezelor, avand livezi roditoare, podgorii si crandguri de maslini. Nu este foarte muntoasa, desi Muntele Dikaios din sud-est ajunge pana la 847 m inaltime. Kos are o multime de baruri excelente si zeci de baruri animate.
 

Cum ajungem in Kos?

Singurul mijloc de transport catre aceasta destinatie este avionul.
Curselecharter pleaca saptamanal, incepand din 03 Iunie pana in 23 Septembrie de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti direct pe Insula Kos. Compania cu care operam este Aegean Airlines.

Clima si temperaturi

      Insula Kos este considerata Mecca turistilor, datorita senzatiei de vara care nu se mai termina. Datorita climei semi-tropicale, Kos este binecuvantata cu zile lungi si insorite, precipitatii rare si ierni blande. De-a lungul anului, temperaturile din Kos sunt placute si se situeaza intre 13 – 15 grade in ianuarie si sar de 32 grade Celsius in iulie si august.

Primii turisti pregatiti de vacanta de vara sosesc in Kos in luna mai, cand temperaturile sunt intre 25 – 28 grade. Din iunie, incepe oficial sezonul estival, urmand ca lunile iulie si august sa fie sezonul de varf. In cele mai toride luni ale verii, temperaturile sar de 35 grade Celsius, apa marii este foarte calda, iar ploile sunt inexistente.

Chiar si in lunile septembrie si octombrie turistii sosesc in insula Kos pentru o repriza de soare si relaxare. Temperaturile mai scad, ajungand pana pe la 23 – 28 grade Celsius.
 


Cateva plaje din Kos

Plajele din Kos sunt unele dintre cele mai frumoase din insulele Dodecaneze. Marea majoritate a plajelorsunt cu nisip, cu ape cristaline albastre. Peisajul pitoresc le face si mai atragatoare. Multe dintre plaje sunt organizate si ofera o multime de facilitati turistice.

Plaja Mastichari Kos

Plaja din Mastichari se afla in fata satului cu acelasi nume, la 3 km nord-vest de Antimachia. Nisipul sau alb si apele sale de smarald vor aminti vizitatorilor de un loc exotic. Micul port din sat ofera drumuri zilnice spre insula Kalymnos. In sat, pe plaja si in imprejurimi sunt raspandite taverne excelente si locuri de cazare.



Rezerva si tu un sejur in Kos:-sejur cu avionul - click aici
                                               -sejur invidual - cilck aici
 

SOURCE AND TAGS