Tot ce trebuie sa stii despre Costa del Sol

  • 27 noiembrie 2018

COSTA DEL SOL






Date generale

Situata in partea de sud a Peninsulei Iberice, in zona vestica a Marii Mediterane, Costa del Sol se intinde pe 161 kilometri de coasta din provincia Malaga, ajungand pana la  provinciile vecine din Granada si Cádiz. "Coasta Soarelui"este  situata intre Costa de la Luz si Costa Tropical, in comunitatea autonoma Andaluzia , care cuprinde orasele de coasta si comunitatile de-a lungul coastei mediteraneene a provinciei  Málaga.
Granita de nord a Costei del Sol, consta intr-un lant de munti de coasta, care deseori depasesc 1.000 de metri altitudine. De la est la vest, Sierra de Tejeda si Almijara,Sierra de Mijas,Sierra Alpujata si Sierra Blanca. Intre munti si mare exista o mare diversitate de peisaje: plaje, faleze, estuare, golfuri si dune. Raurile sunt scurte si sezoniere, care formeaza  estuare si vai.


Temperaturi

Costa del Sol are un climat de tip  mediteranean  cu o temperatura medie de 18 ° C. Vara temperaturile cresc la 25 ° C-30 ° C, in timp ce in sezonul rece nu scad  sub 14 ° C in timpul zilei. In zonele de coasta, precipitatiile medii anuale sunt sub 500 de milimetri, in timp ce in zonele de interior se pot ridica la 600-800 mm sau chiar peste 1.000 mm in  special in apropierea orasului Sierra de Grazalema.

Temperatura aerului grade Celsius    Mar    Apr    Mai    Iun    Iul    Aug    Sept    Oct
                                                 22      22     26     29       30      32    30      25
Durata de stralucire a Soarelui (ore)    7    7    9    11    11    11    8    7

Plaja

Plaja este centrul in jurul caruia se invarte viata in aceasta parte a lumii. Cu doar cateva exceptii, acestea nu sunt plaje pustii, dar sunt atent intretinute, curatate periodic, cu salvamari, baruri pe plaja, cabine de dus.

1. Plaja Arroyo Hondo (Playa Bonita) – plaja cu nisip
Situata in statiunea Benalmadena, intre plajele Viborillasi Toremuelle, este locatia ideala pentru familiile cu copii. Este usor accesibila din soseaua principala ce leaga statiunile de pe Costa del Sol iar parcarea este gratuita pentru cei  ce vin aici cu masina proprie (in limita disponibilitatii). Are o lungime de 700 metri si o latime ce variaza  intre 20 si 60 de metri si  este formata din doua golfuri unde apa este foarte linistita , facand astfel aceasta zona una din cele mai  sigure pentru copii.  In partea de vest a plajei se gasestese o piscina cu bar, snack bar sisezlonguri. Printre facilitati se numara si un restaurant si mai multe baruri si terase.

2. Plaja Arroyo de la Miel – plaja cu nisip
O alta plaja foarte populara din zona, este Arroyo de la Miel. Are o lungime de 700 metri si o latime ce variaza in functie de zona, intre 40 si 70 de metri de nisip fin. Zona este recomandata atat familiilor cu copii cat si iubitorilor de sporturi acvatice, intrucat aici valurile nu sunt mari. Accesul catre plaja se face de pe faleza ce se intinde pe 3 km de-a lungul coastei. Facilitati: sezlonguri si umbrele, salvamar, baruri, terase, restaurant, dusuri, centru pentru inchirieri ski jet, etc.

3.Plaja de BilBil – nisip fin
Plaja de BilBil este practic o prelungire a plajei Arroyo de la Miel, cu o latime de cca. 40 metri de nisip fin, valurimici, si numeroase facilitati. Numele de “BilBil” vine de la Castelul “de BilBil” situat in capatul plajei, pe faleza superioara. Castelul este construit in stil arab, fiind dovada palpabila a dominatiei islamice din trecut. In ziua de azi este folosit pentru diferite  evenimente cum ar fi concerte, expozitii, chiar si cununii civile se pot organiza in interiorul castelului.

4.Plaja Carvajal
Situata in vestul orasului Bemalmadena, plaja Carvajal se intinde pe aproximativ 700 metri lungime  insa se continua cativa kilometri si spreTorremolinos. Latimea variaza intre 20 si 40 de metri. In aceasta zona marea este linistita. Ca si facilitati ofera: restaurant, magazine, baruri.

5.Plaja La Viborilla
Considerata de multi turisti un adevarat paradis, aceasta plaja este flancata de pereti de stancape o parte si de o padure de palmieri din spate. Este o plaja mica, de aprox. 150 metri lungime si intre 15 si 20 de metri latime, insa ideala pentru iubitorii de snorkeling.

6.Plaja Benalnatura (plaja de nudisti) – Benalmadena
Accesul pe aceasta plaja de nisip se face din terasa barului situat in imediata apropiere si este interzis persoanelor sub 18 ani. Latimea plajei este de 30-40 de metri iar cei ce vin aici trebuie sa stie ca este interzis fotografiatul in zona.

7.Plaja Sfanta Ana (Plaja de Santa Ana) – Benalmadena
Cu o lungime de 500 metri si o latimei ntre 40 si 150 metri, aceasta plaja este preferata de turisti deoarece se spune ca aici se gaseste cel mai fin nisip din zona. La aproximativ 150 de metri in apa se afla o bariera de corali care ofera un adevarat spectacol pentru iubitorii de snorkeling. Din cauza acestei bariere, valurile in aceasta zona sunt aproape inexistente iar apa se adanceste abia dupa 100 de metri de mal. Pe promenada de langa plaja se gasesc numarose restaurante, baruri si magazine. Aici se gaseste si un punct de prim ajutor.

8.Plaja Malapesquera
Cu o latime de pana la 200 de metri de nisip fin, aceasta plaja se afla in apropierea portuui din Benalmadena, din aceasta cauza, aici valurile nu sunt foarte mari. Malapesquera ofera cele mai multe facilitati dintre toate plajele din aceasta zona. Printre acestea se numara: 2 terenuri de fotbal pe plaja, numeroase baruri, restaurante, magazine, punct de prim ajutor. In sezonul de varf plaja este asigurata de salvamari, Aici se afla si un centru de scuba diving de unde doritorii pot inchiria echipament complet sau pot lua lectii de la cei experimentati, un centru de inchirieri ski jet. Copiii pot participa aici la diferite spectacole organizate la centrul acvatic.

9.Playamar
Una din cele mai late plaje de pe Costa del Sol este Playamar din statiunea Torremolinos. Este usor accesibila de pe promenada statiunii si preferata de turistii de toate varstele. Ofera numeroase facilitati pentru practicarea sporturilor de apa precum: scuba diving, snorkeling, parasailing, etc. Aici valurile pot fi destul de mari, motiv pentru care zona este securizata de salvamari aproape tot timpul anului. Numeroase restaurante si baruri se gasesc in apropierea plajei.

13.Plaja El Cable
Formata din nisip fin, apa limpede, ideala pentru familii cu copii, plaja el Cable este situata in Marbella intre portul pescaresc si gura de varsare a raului  Rio Real. Cu o lungime de 1,3km si o latime de minim 40 m, ofera turistilor si zone de campare, precum si baruri si restaurante, sezlonguri si umbrele.

14.San Pedro de Alcantara
O plaja exceptionala de nisip fin si auriu si apa limpede, medaliata pana in anul 1992 cu steagul albastru, San Pedro de Alcantara este adiacenta zonei cu acelasi nume din  Marbella.

      
                                              PlajaCarihuelaPlaja El Faro

15.Rio Verde
Considerata una din cele mai bune plaje din Marbella, Rio Verde este situata foarte aproape de ruinele vilei romano-hispanice cu acelasi nume: Rio Verde. Este recomandata familiilor cu copii.                                             
16.PuertoBanus
Plaja Puerto Banus este de fapt o prelungire a plajei Rio Verde. Ofera locuri de parcare gratuita, restaurant si bar.                                                                                                                                                    

17.NuevaAndalucia sau El Duque
Aceasta plaja este situata intr-o zona excelenta, avand in spate un impresionant lant muntos. Ofera o zona linistita pentru innot, datorita digurilor construite pentru a opri valurile mari si pentru a ajuta la acumularea de nisip fin. Este recomandata asadar familiilor cu copii care se pot relaxa si la unul din barurile sau restaurantele pe care le pune la dispozitie.

18.Linda Vista
Cu o lungime de 650 m silatime de aprox 40 m, este o plaja mixta de nisip si pietricele fine, premiata cu steag albastru. Ofera posibilitati de inchiriere de sezlonguri si umbrele, baruri si restaurant, echipa de salvamari gata sa intervina in caz de pericol.

19. Las Gaviotas – Fuengirola
Este o plaja de nisip fin si auriu si ape linistite, perfecta pentru familiile cu copii. Are o lungime de 1,2 km si latime intre 40 si 50 m. Facilitatile oferite: baruri si restaurante, punct de prim-ajutor, echipa de salvamari in sezonul de varf, sezlonguri si umbrele de inchiriat, yacht club. Datorita acestor facilitati si apei foarte linistite, este una din cele mai aglomerate plaje din statiunea Fuengirola.

20.San Francisco Beach – Fuengirola


      

Plaja Marbella                                                  Plaja Torremolinos



   
                                       Plaja El Morche Plaja Guadalmar

Statiuni

   Nerja este una dintre localitatile cele mai renumite din Costa del Sol. Printre atractiile sale turistice sunt Balcon de Europa,Pestera  Nerja si Parcul Natural Sierra de Tejeda. Nerja are mai multe plaje (Burriana, Calahonda, Salon El, Torrecilla La Playazo)  cu o populatie de aproximativ 20.000 locuitori.
   Malaga,capitala provinciei cu acelasi nume, este un oras portuar in Andaluzia, in sudul Spaniei, pe portiunea coastei Marii Mediterane numita Costa del Sol. In conformitate cu recensamantul din 2006, populatia orasului este de 558.287 de locuitori.
   Orasul Torremolino situat intre  Sierra de Mijas si  mare, are o populatie de 48400 locuitori.
   Orasul Benalmadena cu o populatie de 37400 locuitori,  este una dintre destinatiile turistice principale de pe Costa del Sol, faimos pentru facilitati de agrement, inclusiv un parc de distractii, doua acvarii, un cazino, unul dintre cele mai mari porturi din Andaluzia.
   Fuengirola (52200 locuitori), pe langa plaje are un castel maur, ruinele romane, o varietate de baruri si pub-uri disco si bucatarie buna.
   Mijas (50100 locuitori),se extinde de la Sierra de Mijas pana la mare, printr-un peisaj de dealuri si munti. Mijas Pueblo, situat la o altitudine de 428 metri , pastreaza farmecul satului alb tipic andaluz.
   Marbella (103400 locuitori) situat intre pantele Sierrei Blanca si coasta, este centrul social al Mediteranei. Are unul dintre cele mai importante porturi din Marea Mediterana numit Puerto Banus, unde acosteaza unele dintre cele mai luxoase iahturi din lume.
   Estepona are aproximativ 21 km de plaje. Populatia este de aproximativ 61000 de locuitori, care este in continua crestere.
   Manilvala sud-vest de coasta Malaga, se invecineaza cu provincia Cadiz.Se extinde intr-o zona de coasta 7.8 km variind de la mici golfuri stancoase pana la plaje nisipoase.


                                      Localizarea statiunilor pe harta

 Lucruri de facut in Costa del Sol

   Ronda este unul dintre orasele cele mai frumoase si mai vechi din Costa del Sol, plin de  istorie si cultura. Situat pe un  platou falnic  in munti, la  48 km distanta de  Marbella,Ronda este  rupt in doua de un canion adanc de 100 de metri; se intinde, pe ambele parti ale canionului, avand case construite spectaculos pana la marginea prapastiei. El Tajo este numele dat de localnici acestui canion, iar pe fundul sau curge un mic rau numit Guadalevin. Sunt trei poduri in Ronda, care trec peste El Tajo pentru a unii partea veche si partea noua a orasului: Puente Romano ("Podul roman", numit si Puente San Miguel), care se spune ca a fost construit pe ruinele unui vechi pod roman, Puente Viejo ("Podul vechi", numit si Puente Arabe, "Podul arab"), construit in 1616, si Puente Nuevo ("Podul Nou"). Despre Puente Nuevo se spune ca este una dintre cele mai fotografiate constructii din intreaga Spanie. Este cel mai inalt dintre cele trei poduri, avand 120 metri inaltime deasupra canionului, si cel mai nou dintre ele, fiind finalizat in 1793. Sub arcul central al podului este o incapere care a servit inainte drept inchisoare, in care astazi se afla un mic muzeu al istoriei podului; Ronda este, de asemenea, recunoscuta pentru arena de corrida - cea mai veche si mai mare din Spania. In plus fata de un muzeu, arena este deschisa pentru vizitatori (atata timp cat nu se desfasoara o corrida).
 
Ronda

   Bioparcul Fuengirola este un nou model de gradina zoologica, bazat pe respectul pentru natura si conservarea speciilor naturale, un model care a fost deja dovedit a fi un deschizator de drumuri pentru Europa. Bioparc Fuengirola este un concept diferit de gradina zoologica,unde este recreat habitatul natural al animalelor.
Puteti vizita podgoriile celui mai bun vin dulce de pe Costa del Sol in Bodegas Málaga Virgendin Fuente de Piedra:
La sfarsitul secolului 19 (1885), Salvador López López, un antreprenor si pasionat de lumea vinului, a folosit soiurile din  podgoria sa  pentru productia, efectuarea, imbatranirea si comercializarea de vinuri a caror faima s-a raspandit peste tot in lume: Vinurile  Málaga.

   Castelul Gibralfaro
Turnul cel mai bun de observare din Málaga este Castelul Gibralfaro. Aceasta cetate a fost ridicata in secolul al XlV-lea, pentru a apara Alcazaba. Din acest monument istoric s-au conservat  metereze solide, in interiorul cetatii in sine, veti gasi unele cladiri si curti, amintind de cele din Alhambra.  In interiorul castelului, in apropiere de intrarea veti gasi muzeul  arheologic Gibralfaro. Exista o cafenea mica in interiorul castelului, precum si un chiosc de bauturi racoritoare in parcarea auto.

   Alcazaba, situat in centrul districtului istoric  din Málaga, este un edificiu construit intre secolele XI si XIV si care a servit ca o cetate si palat. Aici au trait conducatorii musulmani din Málaga.Aceasta este una din cele doua cetati maure din oras, celalalta fiind Castillo de Gibralfaro, situata mai sus. Alcazaba este cetatea maura cea mai bine conservata din Spania.
Alcazaba are un aer distinct fata de cetatile Alcazar de Sevilla si Alhambra din Granada, fiind  construita cu trei secole mai devreme fata de cele doua. Exista un mic muzeu arheologic, care prezinta fragmente de ceramica romana si statui ;puteti vedea, de asemenea, ceramica maura si alte artefacte gasite pe site-ul arheologic.

    La Alcazabra



   Teatrul Roman din Malaga  a fost construit in epoca lui Augustus si a ramas in uz pana in secolul al treilea. In timpul invaziei  arabe a servit ca sursa de piatra pentru noile structuri construite de cuceritori. Aceasta ruina este situata la poalele dealului pe care se afla Alcazaba.

   Castelul Sohail
Sohail Castillo (Castelul Sohail), care a fost distrus si reconstruit de mai multe ori, este fara indoiala simbol al monumentelor din Fuengirola, atat pentru istoria sa lunga si turbulenta si silueta sa inconfundabila, care a devenit simbol al orasului.

   Pesterile lui  Nerja au fost deschise pentru public in 1960. Declarate monument de interes cultural datorita descoperirilor geologice, biologice si arheologice. In fiecare an in luna iulie, Festivalul International de Muzica si Dans are loc in pesteri. Dispune de sali diferite spatioase.

 
                                                                                                      Castelul Sohail

   Parcul Natural Sierra de Royals Bermeja include un total de 1236 de hectare de teren protejat, este situat la intersectia dintre Estepona, Genalguacil si Casares, desi majoritatea speciilor de padure de brad spaniola se gaseste in Genalguacil.

   Aria naturala El Torcal ,peisajul carstic  cel mai impresionant din Europa, este situat in centrul provinciei la doar 12 kilometri de Antequera. Formatiunile de roca acopera o suprafata de 12 kilometri patrati. Acest complex impresionant de calcar s-a format cu  aproximativ 150 de milioane de ani in urma.Teritoriul cuprinde patru zone distincte: Sierra Pelada, Torcal Alto, Torcal Bajo, Tajos si Laderas.Traseul numit "Calea verde" va permite vizitatorilor sa respecte o varietate de vegetatie, formatiuni geologice si fauna salbatica;acest tur se poate face intr-o ora. Aceasta masa geologice neobisnuita contine o flora bogata si variata. Expertii au catalogat aproape 700 de specii de plante distribuite intre 100 de familii.

   Selwo Marina din Benalmadena este un concept nou oferind aventura incomparabila de a descoperi cele mai reprezentative mamifere marine si pasari din America de Sud. Aici veti gasi primul Delfinariu din Andaluzia. Puteti inchiria o masina pentru a vizita kilometri de plaje frumoase de nisip fin din statiunile Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella sau Puerto Banus.

   Terenuri de Golf
Costa del Sol este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Costa del Golf. Ea are cea mai mare concentrare de terenuri de golf din Andaluzia si de pe continentul european, care sunt distribuite dupa cum urmeaza: 21 in Marbella , 11 in Mijas , 10 in Estepona , 6 in Benahavis si Roque San , 3 in Malaga , 2 in Casares , Rincon de la Victoria si Benalmádena si 1 in Vélez-Málaga , Fuengirola , Nerja , La Linea de la Concepcion si Manilva.  La acestea se adauga cele din Puerto Banus.
   Alte atractii includ parcurile de apa precum Mijas Water Park localizat la  25 km de Malaga, la 15 km de aeroport.


Harta turistica Costa del Sol
Obiective turistice importante


Andaluzia are o istorie bogata, si mai multe civilizatii antice au lasat in urma o mostenire de ruine si situri istorice.

   Excursie in Cordoba
Cordoba este un loc foarte special. Pentru a explora orasul vizitam Alcazar de los Reyes Cristianos (Fortareata Monarhilor Crestini), Calleja de los Flores, Jardin Botanico (Gradina Botanica), Virgen de los Faroles si catedrala-moschee Mezequita.


Mezquita din Cordoba

   Excursie in  Mijas
Orasul Mijas este amplasat intr-un frumos peisaj montan, unde merita vizitata incantatoarea biserica Parroquial de la Inmaculada Conception (Inmaculata Conceptie) si Bar Porras in Plaza de la Libertad.

   Excursie la Motril
Pentru a descoperi acest oras  plin de locuri istorice si artistice vizitam: Castillo de Carchuna, Casa de Palma, Museo Preindustrial de la Caña de Azúcar, Ermita de San Antonio,  Iglesia Nuestra Señora de la Cabeza   si  Teatro Calderon.

   Excursie la Sierra Nevada
In aceasta excursie putem admira forta si grandoarea acestor munti intr-o zi de vis. Este cea mai populara destinatie turistica deoarece varfurile sale muntoase fac posibil schiatul in cea mai sudica regiune a Europei.  La picioarele sale este fondat orasul Granada si un pic mai departe Malaga si
Almeri

   Excursie la Sevilia
Turistul va gasi in acest mare oras andaluz numeroase obiective extrem de interesante: monumente, parcuri, gradini si biserici. Printre monumentele cele mai faimoase se numara Giralda (clopotul catedralei) si Turnul de Aur. Cunoscuta in trecut sub numele de Catedrala de Santa Maria de la Sede, este in prezent cea mai mare catedrala romano-catolica din lume. Catedrala este renumita pentru impresionantele decoratiuni de aur, obiecte de cult, sculpturi si picturi dar si pentru ca aici se afla mormantul lui Cristofor Columb. Intrarea in catedrala nu este inclusa in tariful excursiei.

   Excursie in Granada
Iata un oras plin de istorie, cu o arhitectura remarcabila, cu oameni primitori si cu o delicioasa traditie culinara. Granada a fost ultimul dintre orasele cucerite de musulmani in Spania si a fost considerata pana in momentul Reconquistei perla califatului. Cea mai pretioasa bijuterie a
Granadei este fara doar si poate complexul Alhambra si Generalife, palatul cu splendidele sale gradini construit in secolul XIV sub dinastia califilor Nazari. Intrarea la Alhambra nu este inclusa in tariful excursiei.

Profita de reducerile de inscriere timpurie si rezerva din timp vacanta ta in Costa del Sol - https://bit.ly/2zq6q44



SOURCE AND TAGS