Descoperă comorile Egiptului.

  • 8 aprilie 2022

Republica Arabă Egipteană sau Egiptul este o țară arabă aflată în Orientul Mijlociu, în Nordul Africii. Este străbătută de cel mai mare fluviu din africa, Nilul și se învecinează la Vest cu Libia, la Sud cu Sudanul și în Nord-Est cu Israelul și este delimitată de Marea Roșie și Marea Mediterană. Teritoriul egiptean este ocupat în mare parte de nisipurile Saharei, foarte puțin populate, majoritatea locuitorilor trăiesc pe malul Nilului, în orașele cele mai importante precum Cairo (capitala), Alexandria și Assuan.
Clima este diferită față de cea europeană, deșertică și foarte uscată, secetoasă pe tot parcursul anului. Temperaturile variază între 27 °C și pot ajunge până la 42 °C în sezonul cald. Asta înseamnă că trebuie aleasă cu bună știință perioada de vacanță, pentru a avea parte de o ședere cât mai plăcută.

Zona este foarte căutată de turiștii din întreaga lume, atât pentru climat, relaxarea de la malul mării, serviciile hoteliere impecabile, cât și pentru numărul mare de monumente istorice aflate la tot pasul, datând din epoca de glorie a antichității egiptene. Pentru a nu rata niciuna dintre spectaculoasele obiective turistice am pregătit o listă cu toate excursiile opționale care se pot face în cadrul unui sejur în Egipt.


Cairo (Joi)
Preț: - Adult - 90 Euro
 - Copil (6-11 ani) - 45 Euro

Cairo, capitala Egiptului este cea mai mare metropolă a Africii, cu un amestec inedit de culturi și tradiții. Vizitați într-o singură zi Muzeul de Egiptologie, Piramidele Giza și Sfinxul.

Luxor (Marți)
Preț - Adult - 85 Euro
        - Copil (6-11 ani) - 45 Euro

  Excursia la Luxor este una organizată cu un grup, plecare cu autocar modern, oferă vizitarea celor mai importante atracții turistice: Valea Regilor, Templul Reginei Hattsheput, Coloșii din Memmon și Templul Karnak, precum și o scurtă plimbare cu feluca pentru traversarea Nilului de pe bancul de Vest pe cel Estic.

Insula Paradise (Duminică - Marți)
Preț - Adult - 45 Euro
       - Copil (6-11 ani) - 25 Euro

Excursie cu vaporul pe Insula Paradise, una dintre cele mai frumoase din Hurghada. Poți admira frumusețea apelor cristaline și reciful de corali. Se fac 2 opriri cu vaporul pentru snorkling și vei putea face plajă pe nisipurile fine ale insulei. În prețul pachetului sunt incluse: transferul, echipamentul de snorkling, băuturi răcoritoate și masa de prânz pe vapor.

Insula Giftun (Duminică - Marți)
 Preț - Adult - 30 Euro 
- Copil (6-11 ani) - 15 Euro

  Excursie cu vaporul în care veți putea admira apa cristalina și reciful de corali și 3 opriri cu vaporul pentru snorkling. În prețul pachetului sunt incluse: transferul, echipamentul de snorkling, băuturi răcoritoate și masa de prânz pe vapor.

Insula Mahmya (Luni)
 Preț - Adult - 85 Euro
- Copil - 45 Euro
Această insula este o porțiune de litoral protejată prin lege, unde se oferă posibilitatea de scufundări și snorkling, în diverse locuri spectaculoase. În prețul pachetului sunt incluse: transferul, echipamentul de scufundări și snorkling, băuturi răcoritoate și masa de prânz pe vapor.

Dolphin House (Sâmbătă - Luni, Miercuri)
Preț - Adult - 40 Euro
- Copil (6-11 ani) - 20 Euro

O excursie pe mare cu vaporul unde poți vedea delfini în habitatul lor natural și poți înota cu ei, ai parte de sporturi nautice și 2 opriri pentru snorkling.  În prețul pachetului sunt incluse: transferul, echipamentul de și snorkling, băuturi răcoritoate și masa de prânz pe vapor.

Delfinariu (Zilnic - exceptând Sâmbăta)
Preț - Adult - 30 Euro
       - Copil - 15 Euro

                 


Excursia la delfinariu este preferată atât de cei mari, dar mai ales de cei mici. Privește un spectacol desevărșit a celor mai inteligente mamifere și timp de o ora vei rămâne impresionat de farmecul lor. Prețul excursiei include transferul și biletul pentru spectacol.

Înot cu delfinii -  10 min. (Zilnic - exceptând Sâmbăta)
Preț - Adult - 90 Euro
       - Copil (6-11 ani) - 90 Euro

  Fă cunoștință cu delfinii jucăuși din piscină și bucură-te de experiența trăită în compania lor. Sesiune de înot cuprind 2 etape, una în care se face un dans cu mamiferul (în timp ce îl țineți de aripioarele din spate) și a doua care este propriu-zis înot cu mamiferul. Prețul include transferul până la delfinariu și ședința de înot cu delfinul. 

Buggy Safari - Dimineața/ După-amiază (Duminică-Marți; Joi-Vineri)
Preț - 1 persoană - 80 Euro/90 Euro
       - 2 persoane - 65 Euro/ 70 Euro
       - 4 persoane - 45 Euro/ 55 Euro

Excursia începe cu transferul de la hotel la cu autocarul până în parcul Safari, unde veți porni o călătorie cu Buggy-ul prin deșert, către satul de beduini, conducând 45 min ((25km) , unde vă puteți bucura de vizitarea zonei și de priveliștea Munților Mării Roșii, apoi veți avea parte de o plimbare cu cămila. Apoi veți conduce înapoi până la parcul Safari și veți fi transferați cu autocarul înapoi la hotel.

Discovery Safari (Zilnic)
Preț - Adult - 45 Euro
       - Copil (6-11 ani) - 25 Euro
Această excursie oferă garantat o experiență unică și plină de aventură în deșertul Estic. Călătoriți cu Jeep-ul 4x4 pe dunele deșertului, conduceți ATV-ul în jurul Munților Mării Roșii, veți călări cămila. După această experiență veți conduce ATV-ul înapoi în parcul Safari și veți fi transferați la hotel.

ATV 3 ore/ 5 ore(Zilnic)
Preț - Adult - 30/35 Euro
       - Copil - 15/20 Euro

Excursia include transferul de la hotel cu autocarul în parcul Safari și de acolo veți pleca într-o călătorie cu ATV-ul prin deșert, spre satul de beduini, conducând aproximativ 45 min (25 km). Veți vizita satul și veți avea parte de o plimbare cu cămila, apoi veți conduce ATV-ul înapoi la parcul Safari, de unde veți fi transferați cu autocarul înapoi la hotel.

Sharm El Naga (+ 1 sau 2 scufundări) (Zilnic)

Preț - Adult - 45/60/75 Euro
        - Copil - 45/30/40 Euro

Această excursie oferă plimbarea cu vaporul și oprire pe o insulă unde puteți face plajă și vă puteți relaxa. În plus, oferă și posibilitatea uneia sau a mai multor scufundări cu un cost suplimentar. Prețul minim include: transferul, echipamentul de snorkling și masa de prânz.

Scufundări Intro (Sâmbătă - Marți)
Preț - Adult și Copil (6-11 ani) - 50 Euro
Excursia 

Excursie cu vaporul în care veți avea ocazia să admirați frumusețea peisajului, să vedeți reciful de corali și 2 opriri pentru scufundări, fiecare a câte 20 de minute. În prețul pachetului sunt incluse: transferul, băuturi răcoritoare și masa de prânz pe vapor.

Turul orașului + Muzeu opțional (Vineri)
Preț - Adult - 15/ 30 Euro
       - Copil - 10/15 Euro


În această excursie organizată veți vizita Biserica Copta, Marina (zona modernă din Hurghada), Moscheea Mina, fabrica de parfumuri, iar la final veți face o oprire într-un magazin de suveniruri cu prețul rezonabile. Opțional puteți alege și intrarea la Muzeul în care se află colecția lui Tutankhamon.

Vezi cele mai bune oferte pentru sejururile în Hurghada chiar aici: https://bit.ly/SejurHurghada

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare