Cum să obțineți o viză sau permis de lucru atunci când vă deplasați într-o altă tară


    

    Deplasarea internațională poate fi dificilă, însă găsirea unui loc de muncă, poate fi și mai dificil. Permisele de muncă sunt greu de obținut, chiar mai greu dacă sunteți într-o gospodărie cu două venituri; unele tări permit doar unui soț să fie angajat. În ciuda cerințelor riguroase de intrare și a prevederilor necesare pentru obținerea unui permis de muncă, oamenii se mută în străinătate pentru a căuta noi oportunităti și a experimenta viața în locuri noi. 
  
     
     Când poți aplica pentru visă? 
   
    Aplicați înainte de a pleca. Odată ce intrați într-o tară, este mai greu să obțineți o viză sau un permis de muncă. Dacă vi se solicită după ce ați intrat într-o tară, probabil că va trebui să plecați, apoi să vă reîntoarceți. 
  
     
     Cine primește permisul pentru dumneavoastră? 
   
    Ideea că cineva poate fi pur și simplu eligibil pentru un permis de muncă într-o tară, primește o viză, iar apoi își caută un loc de muncă, este un mit. Unele tări solicită numai o ofertă de muncă scrisă de la o companie, în timp ce altele necesită un contract de muncă semnat atât de dvs., cât și de potențialul dumneavoastră angajator. Deși majoritatea permiselor de muncă sunt eliberate de Ministerul Afacerilor Externe, multe tări solicită aprobarea Ministerului Muncii și/sau a Biroului Local de Ocupare a Forței de Muncă pentru a se asigura că nu există persoane locale care să fie mai potrivite pentru această slujbă.
    Un număr mare de tări mențin o cotă pentru fiecare tip de permis de muncă, cum ar fi "profesioniști cu inaltă calificare", "lucrător agricol sezonier" sau "cercetător științific". 
    Odată ce cota este completă, nu puteți face nimic în acest an calendaristic, pentru a obține un permis de muncă. Singurul dvs. recurs este să așteptați și să aplicați anul următor. În multe tări, Ministerul Muncii se asigură că întreprinderile respectă în mod judicios toate cerințele pentru a atrage candidații locali de muncă înainte de a le permite să ofere o poziție unui străin. 
    Odată ce aveți un contract de muncă semnat și aprobarea Ministerului Muncii sau a Departamentului de Muncă Locală, puteți continua procesul de depunere a candidaturilor la ambasadă. 
  
  
     Cât de mult ține un permis de muncă?  

    Permisele de muncă au în general limitări de timp specifice. Ele se eliberează fie pentru perioada maximă permisă de lege, fie pentru durata locului de muncă. De exemplu, dacă sunteți angajat să construiți o conductă în Brazilia, atunci permisul de muncă va dura pană când proiectul va fi terminat. Dacă permisul de muncă are o limită legală, cum ar fi un an sau doi, veți putea să solicitați o extensie pentru a rămane la acel post. Extensiile permiselor de muncă sunt, de obicei, mult mai ușoare de obtinut decât procesul inițial de aplicare și aprobare. Permisele de muncă sunt emise de Guvern și pot fi modificate și revocate. 
  
     Primii pași 

    Primul pas în aflarea a ceea ce aveți nevoie pentru a lucra într-o altă tară este de a contacta consulatul sau ambasada tării în care doriți să lucrați.           
    Departamentul de Stat al SUA oferă legături către ambasadele situate în SUA pe care le puteți contacta pentru viză și informații privind permisul de muncă. 
  •    Proiectul Visa, oferă informații despre vizele și permisele de muncă ale vizitatorilor pentru aproape toate tările din lume. Un serviciu gratuit, acest site este o necesitate pentru călătorii străini care doar trec prin țara respectivă sau care vor să se mute.  
  •    Expat Exchange, este o platformă de unde puteți afla mai multe despre țara în care intenționați să vă mutați.  
  •    WorkPermit.com, este o organizație din Marea Britanie, oferă informații despre lucrul în 18 tări, dintre care majoritatea se află în Europa, Pacific și America de Nord. Site-ul oferă detalii și link-uri către alte servicii și are, de asemenea, un forum de discuții în care puteți pune intrebări și puteți găsi răspunsuri. Există chiar locuri de muncă internaționale listate și formulare de evaluare online. 

SOURCE AND TAGS