Cele mai bune aplicații pentru călătorii



Cele mai bune aplicații pentru călătorii pe care le poți folosi în modul offline

Cu toții știm că accesul la date în afara graniței este adeseori complicat, costisitor și cu o viteză  relativ mică, ceea ce este foarte frustrant.

     Din fericire, tehnologia  ne ajută în aceste situații și ne oferă aplicații ce pot fi utilizate în modul offline.

    

     11 aplicații pe care le poți folosi in modul offline după nevoile tale:


1.         Avenza PDF Maps - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android – această aplicație îți oferă o întreagă  bibliotecă cu hărți gratuite sau hărți ce trebuiesc cumpărate (inclusiv documentele turistice și de campare ale Parcului Național, hărti de navigație marine sau ghiduri turistice specifice orașului)  pe care le poți descărca pe smartphone-ul tău chiar și fără Wi-Fi.

2.         Pocket Casts -  pentru 4$, disponibilă pentru iOS si Android– Fanii podcast-ului știu că păstrarea abonamentelor poate fi obositoare, mai ales atunci când rămâi fără gama de celule fără a avea acces la emisiunile preferate. Pocket Casts te lasă să îți descarci episoade noi din emisiunile tale favorite, de altfel poți chiar să controlezi viteza de redare, aplicația având și o interfață superbă pe care chiar și începătorii pot naviga cu ușurință.

3.         HopStop - gratuită, disponibilă pentru iOS –Luarea transportului public este cea mai bună cale de a experimenta  un oraș nou. HopStop îți oferă o hartă din punctul A în punctul B, doar introducând ruta, iar aplicația îți mai oferă costul și timpul călătoriei. Aplicația are traseele autobuzelor sau metrourilor a aproximativ 600 de orașe din întreaga lume, și funcționează perfect fără să ai acces la Wi-Fi sau să îți actualizezi mereu locația.

4.         Free Wi-Fi Finder - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android – Dacă nu știți deja unde este rețeaua Wi-Fi, veți avea nevoie de o conexiune la internet pentru a o găsi. Această aplicație găzduieste o bază de date globală a hotspot-urilor, astfel încât să puteți căuta după locație fără a cere mai întâi o conexiune de date.

5.         Google Maps – are o istorie detaliată atunci când vine vorba de abilitățile sale offline, însă versiunile recente au cumpărat sprijin pentru zonele salvate nelimitate și au adăugat navigarea offline după pas. Este ușor să alegeți orașe mici, orașe mari sau regiuni, să le sincronizați telefonului dumneavoastră, iar apoi să le utilizați în modul de zbor. Pentru o alternativă care include direcții de mers pe jos și de transport public, plus descărcarea simplă a unor regiuni sau tări întregi, puteți să încercați Here Maps.

6.         Tripit -  gratuită sau versiunea Pro pentru 49$/an  disponibilă pe Android si iOS – există de ani de zile și este în continuare cel mai bun mod de a vă gestiona itinerariul cu sau fără o conexiune de date. Vă poate monitoriza e-mailurile pentru rezervări și actualizări de călătorie, sau puteți transmite confirmările manual dacă preferați.  Apoi, aplicația va sincroniza periodic cele mai recente actualizări ori de câte ori are o conexiune la Internet.

7.         XE Currency - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android– această aplicație se folosește prin adăugarea  monedelor de care aveți nevoie, iar aceasta va converti imediat dintr-o monedă selectată în toate celelalte pe care le-ați salvat. Este nevoie de cel mult câteva secunde, ceea ce îl face ideal când mergeți la cumpărături sau vă aflați la biroul de schimb valutar pentru a va asigură că vi se oferă un curs de schimb rezonabi

8.         Triposo - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android – este un partener de nădejde dacă căutați un ghid de călătorie. Această aplicație împrumută informații de la Wikipedia, Wikitravel și din alte parti și le îmbină împreună într-un ghid offline, ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți, este să descărcați pachetul de date pentru destinatia dumneavoastră înainte de a pleca acasă, deoarece acestea pot fi destul de mari. Există informații despre țări, cărți cu expresii, conversii valutare și altele, toate disponibile fără o conexiune de date.

9.         Google Translate - gratuit, disponibil atât pe iOS cât si Android – vă permite să descărcați peste 50 de pachete de limbi diferite,  permitând traducerea rapidă a cuvintelor și a expresiilor în miscare. În timp ce sunteți offline, puteți fie să introduceți cuvintele pe care doriți să le traduceți, fie să îndreptați aparatul foto către un meniu, un semn sau alt material tipărit.

10.    Pocket - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android – această  aplicatie înregistreaza o mulțime de informații despre destinația ta (recomandări pentru restaurante, locuri de plecare, informații de navigare si restul).  Păstrează tot ceea ce ai salvat ori de câte ori are o conexiune Wi-Fi, adică este gata să citească indiferent unde te afli, fără a fi nevoie să fii conectat online.

11.    Wi-Fi Map - gratuită, disponibilă pentru iOS si Android – vă permite să descărcați din timp baza de date a locațiilor Wi-Fi pentru întregul oraș, astfel încât să puteți declanșa aplicația atunci când sunteți departe de casă și să găsiți cel mai apropiat hotspot. Informațiile, inclusiv locația și parola, sunt introduse de utilizatorii aplicațiilor și există peste cinci milioane de rețele listate în prezent în întreaga lume.


 Acum ești pregătit pentru călătorii!






SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare