Asigurarea de calatorie storno + medicala
Adeseori, persoanele care călătoresc pentru prima dată, sau chiar în mod obișnuit consideră că asigurarea de călătorie este o pierdere de timp și bani. Dar, cum noi nu suntem Nostradamus, nu putem știi ce se va întâmpla în viitorul apropiat, și dacă ne va fi necesară sau nu o asigurare medicală. De aceea trebuie să acționăm preventiv și să reducem orice risc.

De ce am nevoie de protecție?

 a)      Pentru că există situații în care pur și simplu nu puteți pleca în călătorie având o problemă medicală, daune elementare sau un caz de urgență care vă obligă să rămâneți acasă, chiar dacă vă gândiți că puteți călători oricum, indiferent ce se întâmplă.
 b)      Pentru că în cele mai multe cazuri evenimentele neprevăzute se întâmplă cu puțin timp înaintea plecării în călătorie, situație în care costurile de anulare sunt adesea de 85-100% din prețul călătoriei.
 c)      Pentru că o rudă se poate îmbolnăvi, este necesară prezența dumneavoastră acasă și nu mai puteți călători, chiar dacă vă gândiți că nu aveți nevoie de asigurare pentru că, până acum, nu vi s-a mai întâmplat niciodată nimic.

In acest articol o sa vorbesc despre pachetul TRAVEL care include pe lângă protecția storno atât protecție medicală pe durată călătoriei, costuri de căutare și salvare, cât și compensație în caz de invaliditate și deces.

Pentru produsul TRAVEL sunt asigurate doar aceste evenimente:

    Îmbolnăvire gravă bruscă, neașteptată, accident sau decesul persoanei asigurate sau a uneia dintre următoarele persoane: soț/soție, copii, părinți, nepoții bunicilor, frați sau surori.
    În cazul a până la 7 persoane specificate într-o poliță, care au rezervat împreună o călătorie (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar și în situația în care unul din motivele enumerate intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.
    Concedierea neașteptată de către angajator.
    În cazul în care daunele elementare sau furturile prin spargere influențează grav proprietatea persoanei asigurate, iar în urma acestor evenimente prezența persoanei asigurate este indispensabilă.
    Primirea de către asigurat a unei citații de prezentare la tribunal, la un termen stabilit în perioada călătoriei.


Documente necesare pentru preluarea costurilor medicale:

    Polița de asigurare (original)
    Dovada rezervării călătoriei (voucher cazare, bilet de avion, etc)
    Raportul medical conținând numele pacientului, diagnosticul, date referitoare la tratament, durata și gradul invalidității, dacă este cazul
    Constatările medicale în baza cărora se determină necesitatea transportului medical de urgență, dacă este cazul
    Facturile originale și dovada plății medicamentelor, consultațiilor medicale (facturile trebuie să conțină denumirea afecțiunii și a naturii tratamentului)
    Vă rugăm să anexați o listă detaliată de costuri, în măsura în care există mai multe facturi (monedă/sumă)
    Pentru alte costuri solicitate de persoana asigurată în vederea compensației, facturi sau acte justificative originale (ex: facturi, bon fiscal farmacie)Atenție!
Sarcina și complicațiile legate de sarcină nu constituie evenimente asigurate pentru anularea calaltoriei.


Perioada maximă de asigurare este de 93 de zile/călătorie (încheierea mai multor polițe în prelungire nu oferă protecție prin asigurare pentru o călătorie a cărei durată este mai mare de 93 de zile)


INDIVIDUAL
EUROPA & INTERNATIONAL
EXCLUDE SUA/CANADA (RON)

EUROPA & INTERNATIONAL
INCLUDE SUA/CANADA (RON)
4 ZILE7479
10 ZILE7987
17 ZILE102109
31 ZILE149159
62 ZILE232247
93 ZILE437466

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare