Tot ce trebuie sa stii despre insula Thassos


INSULA THASSOS

   Câteva informatii geografice:

Thassos este cea mai nordică insula din Marea Egee, situată în Golful Kavala, la  doar 8 km de Grecia continentală, fiind înconjurată de 93 de kilometri de litoral. Denumită şi "Insula de smarald" este un loc de o frumuseţe rară, cu o istorie fascinantă.
    De asemeni, indiferent dacă sunteţi sportiv, dacă iubiţi natura sau dacă vă place viaţa de noapte, Thassos vă oferă exact ceea ce căutaţi.
Thassos este o insulă muntoasa, iar litoralul acesteia este stâncos înspre est şi vest şi nisipos înspre nord şi sud. În partea ei cea mai întinsă, insula masoară 22 km de la est la vest şi 26 km de la nord la sud. Există o şosea principală ce înconjoară insula de jur imprejurul coastei şi alte şosele mai mici care duc către aşezarile din munţi.
Thassos este acoperită de păduri dese de pini, brazi, stejari şi platani. Pădurile se întind pe aproximativ 9/10 din suprafaţa insulei, iar de-a lungul litoralului cresc măslini. Pinii cresc până la ţărm, iar lemnul lor este una din sursele principale de venit ale thassienilor.
Subsolul insulei Thassos este bogat, fiind cunoscut încă din antichitate pentru mineralele sale. Insula este renumită şi pentru marmura albă ca zăpada, care este cea mai albă marmură din lume. 

  Cum ajungem - Traseu recomandat:

Traseul pe care îl recomandăm pentru a ajunge pe insulă este următorul:
BUCUREŞTI – GIURGIU – RUSSE – PLEVEN – SOFIA – KULATA – PROMAHONAS – SERRES – DRAMA – KERAMOTI – LIMENAS

Distanţa din Bucureşti – Keramoti este de aproximativ 700 km, ce pot fi parcurşi în aproximativ 10-12 ore, în funcţie şi de formalităţile vamale. Din Keramoti turiştii se vor îmbarca pe ferryboat, unde vor petrece in jur de 40 de minute până se traversează marea pentru a ajunge în portul Limenas.
O parte din turiştii care călătoresc cu autoturism propriu şi doresc să ajunga pe insula Thassos, mai pot lua ferryboat-ul şi din Kavala până în Skala Prinos. Timpul de traversare este în jur  1 oră şi 30 de minute.