Top 10 obiective turistice pe care trebuie sa le vizitezi daca mergi in Dubai

  • 16 martie 2020

                                   

                                            Top 10 obiective turistice pe care trebuie sa le vizitezi daca mergi in Dubai


Dubai-ul este o destinatie glamour - cel mai bogat oras din Emiratele Arabe Unite si nu este numai in topul destinatiilor din Asia, ci este cea mai populara destinatie turistica din lume - milioane de turisti pe parcursul anului ii trec granitele.
Orasul a suferit schimbari spectaculoase, in ultimile 4 decenii, si s-a transformat in cel mai extravagant si fascinant loc de pe planeta. Cu relaxarea data de infrastructuta impresionanta si strazile moderne, Dubai-ul este si locatia ideala si pentru mediul de afaceri.
Vremea, pe timpul verii poate fi destul de sufocanta, de aceea perioada ideala de a merge in Dubai este incepand din noiembrie si pana in februarie, cand cerul albastru incadreaza perfect o imagine ideala de vacanta.
Ce va putem spune este ca, din pacate, nu este cel mai bun loc pentru cei cu un buget restrans, dar Dubai-ul are atat de multe de oferit incat nu o sa regreti daca iti vei depasi bugetul.
Sunt atat de multe motive pentru care ar trebui sa mergi in Dubai, de aceea mai jos veti gasi 10 motive care te vor impinge sa-ti faci bagajele.

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa, care se mai numeste si Burj Dubai, este cea mai inalta cladire construita vreodata de om  - masoara 828 m inaltime - este greu sa o ratezi, daca ajungi in Dubai.  Insa adevarata maiestrie a cladirii este panorama pe care o ofera turistilor iubitori de imagini uluitoare. Acestia sunt invitati sa urce pana la nivelul 124 al cladirii unde lumea se vede cu totul altfel.
Nu va mai spunem decat atat, ca sa aveti un punct de reper, Burj Khalifa este de doua mai inalta decat faimoasa cladire Empire State Building din New York, care are doar 443.2 inaltime (incluziand si antena).
Biletul cu vedere spre apusul soarelui, cu salon privat, este un punct de atractie deosebit, care iti permite sa explorezi orasul foarte diferit. Pretul unui asemenea tur porneste de la 38$.Urcarea cu cel mai rapid ascensor din lume cu aproximativ 64 km / h la etajul 124 al zgârie-norului. Burj Khalifa ofera o priveliste uimitoare a Dubaiului de acolo.

 

2. Dubai Mall

Situat in apropiere de Burj Khalifa, Dubai Mall este cunoscut si sub numele de casa pentru festivalul de shopping din Dubai, este unul din cele mai mari mall-uri din Emiratele Arabe  Unite, si al 26-lea ca marime din lume. Pune la dispozitia impatitmitilor de cumparaturi 1200 de magazine en detail, doua magazine universale si sute de localuri, unde poti savura o cafea sau poti lua masa, dupa maratonul de shopping. 
Suprafata de 1 milion de mp, adica 200 de terenuri de fotbal,il transforma intr-un rai pentru cei care adora sa se inconjoare in lux. Tot aici veti putea descoperi Acvariul Dubai dar si Gradina zoologica subacvatica, patinoarul olimpic din Dubai, Kidzania pentru copii - educatie prin divertisment si nu puteau lipsi cinematografele - ele fiind inglobate intr-un imens complex. 
De asemenea, nu este de ratat fantana acoperita sau The Village, locul in care are un acoperis retractabil ce se deschide in lunile de iarna, pentru o a oferi turistilor o experienta in aer liber.


3. Fantanile din Dubai

Localizate la baza impunatoarei cladiri Burj Khalifa si chiar la usile celebrului, de acum, Dubai Mall sunt cele mai inalte  fantani coregrafice din lume. Spectacolul oferit de acestea este unul care imbina armonios apa, muzica si luminile oferind trecatorilor o experinta de neuitat. Jeturile de apa ajung pana  la 150 de metri in aer. Fiecare jet de apa este perfect  iluminat in functie de coloana muzicala, care cuprinde melodii cunoscute din intreaga lume - acesta fiind unul dintre cele mai importante spectacole din Dubai.
Show-urile au loc dupa-miaza (la 13:00 si 13:30), cu exceptia zilei de vineri (13:30 - 14:00) si seara, dupa ce soarele apune, au loc din 30 in 30 de minute si dureaza pana la ora 23:00.



4. Palm Jumeirah

Este posibil ca insula artificiala Palm Jumeirah sa fie unul dintre cele mai indraznete proiecte realizate vreodata. Constructia insulei a costat 12 miliarde de dolari si a durat 6 ani, pe o suprafata de 5 kilometri in Golful Arabic, si are forma de palmier.
Arhipelagul artificial este sinonim cu Dubai, si Dubai-ul cu acesta. Palm Jumeirah este un triumf al ingenuitatii umane. Localnicii si turistii se pot bucura de toate acesta avantaje puse la dispozitie de celebri seici.
Infrastructura bine dezvoltata - transport public, tuneluri, strazi va usureaza accesul la diverse restaurante, hoteluri si alte atractii de pe insula. De asemenea exista si tren, Pal Monorail, care ajunge pana in varf, la Atlantis.
Cautatorii de adrenalina pot sari cu parasuta deasupra insulei, pentru o experienta unica. Pe de alta parte, iubitorii de sporturi acvatice se pot plimba in jurul Palm Jumeirah intr-un iaht sau salupade viteza.




5. Dubai Creek

Poate ca Dubai-ul este celebru pentru sclipirea si glamourul zgarie norilor, dar adevarata inima a orasului este si va fi intotdeauna Creek. Estuarul cu apa sarata este locul unde tribul Bani Yas s-a stabilit, iar apele sale au fost esentiale pentru economia Dubai-ului de altadata: perle, scufundari si pescuit. 
Astazi, zona este impanzita cu aceste momente importante pentru istoria Emiratelor - Dubai Museum, un punct de plecare ideal pentru cei care sunt cu adevarat interesati de istoria locala.

Cea mai veche cladire din Dubai, Al Fahidi Fort, este casa pentru muzeul dedicat orasului. In zona poti gasi tarabe cu materiale pentru haine, condimente, aur, argint si alte metale 
O alta atractie turistica este folosirea taxiurilor pe apa, in versiunea locala se numesc abra, acestea functioneaza in acest loc inca de pe vremea primilor comercianti. Plimbarea iti ofera posibilitatea de a te bucura de privelisti incantatoare, iar costul este de 1 dirham de persoana. Mai trebuie mentionat faptul ca restaurantele de aici servesc mancaruri senzationale  la preturi mult mai mici decat in restul Dubai-ului.



6.  The Beach la JBR 

Este o iesire moderna la plaja prin cartierul idil Jumeirah Beach Residences, un loc cu influente arabe contemporane in care oricine este binevenit. Aici iti sunt satisfacute toate dorintele fie ca iti doresti sa mergi la cumparaturi, sa faci plaja, sa iei masa pe malul marii sau sa practici sporturi acvatice, cum ar fi wakeboarding si parasailing. Nici cei mai mici membri ai familiei nu sunt uitati,  ei se pot bucura de plimbarile cu banana sau cu trenul.
Exista un loc pana si pentru iubiorii de jogging - o pista de alergare de 600 de metri, un teren de volei pe plaja, o sala de gimnastica in aer liber sau posibilitatea de a merge la o ora de yoga tot in aer liber. Dubai pare a fi locul une totul este posibil.


7. Dubai Marina 

Este un sector in inima a ceea ce recent a inceput sa fie cunoscut sub numele de "noul Dubai" - ca si cum pasesti in viitor. Suprafata pe care este construit acest cartier este artificiala si gazduieste portul Jebel Ali, un port de lux unde opresc cele mai controversate yachturi. Internet City, Dubai Media City si American University sunt doar unele dintre institutiile dezvoltate aici.Locatia este ideala pentru o dupa-amiaza in tihna, la un restaurant bun  pe malul apei.


8. Desertul Dubai

La mai putin de o ora de Dubai poti experimenta minunile desertului arab, atractia originala a Dubai-ului. Excursiile in desert sunt foarte populare asa incat si optiunile sunt infinite. Exista excursii dimineata, excursii seara, cina in desert, tururi private si asa mai departe. Si cum era de asteptat si preturile pot varia in functie de experienta alea, insa o excursie clasica de jumatate de zi in desert poate costa mai putin de 150 de dirhami.
Excursia include: 
In primul rand vei fi luat cu masina de la hotel apoi invitat la o plimbare cu camila. Care poate sa insemne fie cativa pasi intr-o gradina ingradita fie o plimbare adevarata cu camila, de regula ultima varianta este mult mai scumpa. Urmeaza cea mai tare parte a excursiei, plimbarea pe dune cu o masina de teren, dupa care in mod evident urmeaza mult asteptata pauza de poze intr-o zona spectaculoasa cu dune inalte.
Ziua se incheie in zona unde se ia cina, unde totul este inclus, mai putin bauturile alcoolice. Astfel, te vei putea delecta cu un bareque, shisha, iti poti face un tatuaj cu henna saute pot lasa vrajit de show-urile orientale. Intoarcerea la hotel este de aseemenea inclusa in pretul excursiei.



9. Cartierul istoric Al Fahidi

Acest cartier este un patrimoniu national si este situat de-a lungul Dubai Creek. Aici puteti vedea cum arata viata traditionala din Dubai in timpul secolului al XIX-lea deoarece s-a pastrat o mare parte din infrastructura originala.
Construite din piatra, tec, gips, lemn de palmier si lemn de santal turnurile traditionale de vant reprezinta doar o mica parte a istoriei locale. In acest cartier fiecare alee sau carare spune o poveste despre viata de dinainte de Emirate.
Este o experienta de neratat, daca intentionezi sa mergi in Dubai. Mai ales ca strazile cartierului istoric Al Fahidi adapostesc muzee, galerii de artă, evenimente speciale,  activitati culturale, dar si mancaruri traditionale.



10. IMG Worlds of Adventure

Este cel mai mare parc tematic indoor din lume ce se intinde pe 1,5 milioane de metri patrati, adica aproximativ 28 de terenuri de fotbal american. Construirea lui a costat 1 miliard d dolari, iar inaugurarea a avut loc in 2016. Parcul tematic este o atractie in special pentru localnici, in special in timpul verii cand temperaturile depasesc 41 grade Celsius.
Parcul este impartit in patru zone: Lost Valley - Dinosaur Adventure, IMG Boulevard, Marvel si Cartoon Network - ultimele doua fiind destinate celor mai mici vizitatori care pot intalni supereroi. Spatiul poate gazdui pana la 30.000 de vizitatori pe zi si locatia include si un complex impresionant de cinematografic. 



Vacante cu avionul https://bit.ly/3dc9T8D 
Vacante individuale  https://bit.ly/3bdmXc9  




SOURCE AND TAGS