Magia insulei Mallorca


INSULA MALLORCA


Date generale:

Mallorca este cea mai mare insula spaniola, face parte din arhipelagul Insulelor Baleare, si este localizata in partea de vest a Marii Mediterane, intre Ibiza si Menorca, la circa 170 km de coasta unde este situata Barcelona.
Harta Insulelor Baleare

Are o suprafata de 3640 kmp, 110 km lungime si 76 km latime (intre N si S). Mallorca este divizata in sase regiuni geografice: Region Palma, Region Serra de Tramuntana, Region Raiguer, Region Pla de Mallorca, Region Llevant, Region Migjorn. Capitala insulei, Palma, este si capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare.
Coastele si golfurile marginite de palmieri si lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1.500 m compun un peisaj deosebit, care atrage numerosi turisti pe insula cea mai cunoscuta din arhipelagul Baleare.

Harta Insula Mallorca


Mijloace de acces


Cu avionul:

Avionul este cea mai rapida si confortabila cale de a ajunge in Palma de Mallorca. In fiecare saptamana, in timpul sezonului estival, de pe aeroportul Henri Coanda din
Bucuresti pleaca chartere spre aceasta destinatie insorita. Calatoria dureaza aproximativ 3 ore si jumatate.


Cu masina:

Drumul cu masina pe ruta Bucuresti – Palma de Mallorca este lung, anevoios si obositor
. Distanta de 2846 km poate fi parcursa in peste 30 ore. Daca vreti sa veniti cu masina in Mallorca, va fi nevoie sa luati feribotul pentru a ajunge pe insula. Cursele sunt regulate din mai multe orase spaniole, iar cele mai populare sunt Menorca si Ibiza.


Temperaturi


Mallorca se bucura de o clima mediteraneana, cu ierni balnde si veri calduroase. In lunile iulie si august, cand este sezonul de varf, Mallorca se bucura de o vreme perfecta pentru plaja, cu 11 ore de soare pe zi. In iunie, temperaturile ajung pana la 30°C, pentru ca in iulie si august sa depaseasca 32°C.
Odata cu venirea toamnei, temperatura scade pana pe la 25 – 27°C insa numarul turistilor nu scade. Abia spre sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, Mallorca este pustie, desi vremea este in continuare placuta. Cele mai ploioase luni sunt octombrie, noiembrie si decembrie.
Iarna, temperaturile sunt destul de ridicate si se incadreaza intre 13 – 16°C.  Din luna martie, temperaturile incep sa creasca si ajung pana la 16 – 17°C. Din luna mai temperatura ajunge pana la 22 – 25°C.


Temperatura medie in Insula Mallorca


Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

10°C

10°C

12°C

13°C

17°C

21°C

24°C

25°C

22°C

19°C

14°C

11°C
Plaje


Mallorca are plaje superbe atat in sud cat si in nordul insulei.

Iata cele mai bune plaje:

Alcudia Beach – in nordul insulei
Es Carbo Beach – in sud - est, in Colonia de Saint Jordi
Cala Agula Beach – in nordul insulei
Cala Deia Beach – in vestul insulei
Cala Formentor Beach  
Playa de Palma
Port de Pollensa Beach
El Arenal-
Este cea mai lunga plaja de pe Mallorca cu nisip fin alb si apa marii cri stalina, cu valuri nu foarte puternice.
Playa de Palma- Cu un nisip alb si fin, se afla foarte aproape de capitala insulei Mallorca, intre C’an Pastilla, in vest, si El Arenal, in est. Foarte multi turisti vin sa-si petreaca vacanta aici, lucru vizibil si in diversele tipurile de baruri, pub-uri si restaurante existente in statiune.
                  Plaja El Arenal      


           


Plaja Ca’n Pastilla


Ca’n Pastilla este situata in continuarea plajei El Arenal, in apropierea Clubului Maritim din Sant Antoni de la Platja, are o lungime de 270 m si o latime de 65 m; nisipul (alb si fin) la fel ca si apa (cu valuri linistite) sunt de mare calitate.

Es Trenc - Cea mai apreciata dintre plajele Mallorcai in acest moment, conform clasamentului TripAdvisor pe 2013, El Trenc este una dintre plajele de nudisti din Mallorca. Lunga de 2 km, cu nisip fin, plaja se afla foarte aproape de Colonia de San Jordi, in sudul insulei.