Halkidiki - peninsula desprinsa dintr-un fir de poveste


Halkidiki


Cateva repere geografice…

                  Situata in partea de nord a Greciei, Peninsula Halkidiki apartine  de Macedonia, fiind constituita din cele 3 brate care se intind precum niste degete in Marea Egee. Acestea sunt cunoscute sub numele de Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Primele doua brate sunt cele mai dezvoltate.

 
Harta Peninsulei Halkidiki

                  In Kassandra (bratul vestic) te poti relaxa in timpul zilei pe una dintre nenumaratele plaje albe, aglomerate, iar apoi poti continua cu o noapte animata in statiuni precum Kalithea sau Hanioti.

Sithonia, zona denumita si parcul natural din Halkidiki, este considerata ca fiind cea mai linistita si mai atragatoare, cu cele mai multe dealuri inverzite din intreaga peninsula si plaje pe care merita sa le descoperi intr-o incursiune cu barca.

                  Bratul estic este reprezentat de Muntele Athos sau “Muntele Sfant” (gr. Agion Oros), recunoscut pentru cele 20 de manastiri care alcatuiesc republica autonoma, dar si pentru faptul  aici nu are voi sa paseasca nicio fiinta de parte femeiasca – femeie sau animal. Singura posibilitate de vizitare a Muntelui Athos este croaziera care se organizeaza de-a lungul acestuia, in cadrul careia turistii au ocazia sa admire cateva dintre manastirile acestui loc.

                   Desi foarte multi oameni cunosc Peninsula Halkidiki pentru cele 3 brate, nu trebuie sa uitam faptul ca aceasta cuprinde si partea de nord care se afla chiar deasupra micilor peninsule. Halkidikiul de Nord are multe de oferit vizitatorilor, inclusiv frumoasele sale dealuri impadurite si satele aproape neatinse de industria turismului.

Cum ajungem?


Distanta dintre Halkidiki si Bucuresti este de cca 775 km. Traseul principal al autocarului este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas – Salonic (tur de oras panoramic) – Halkidiki(Bratul Kassandra). De asemenea, turistii care vin din partea de vest a tarii, au posibilitatea de a alege intre alte 2 trasee importante: Baia Mare – Satu Mare – Oradea – Arad – Timisoara – Belgrad – Halkidiki si Arad – Timisoara – Lugoj – Resita – Caransebes – Dr. Tr. Severin – Craiova – Pod Calafat – Kulata – Promahonas – Salonic – Halkidiki.