De ce sa platesti cu cardul?

  • 4 aprilie 2019




Printre români, mulți foarte reticienți, plata cu cardul este o metodă rar întâlnită, având ca și cauze nesiguranța tranzacțiilor, posibiltatea pierderii baniilor, fondurile insuficiente sau chiar politica de retur complicată.
Un studiu arată că doar 1% dintre respondenţii de toate vârstele au motivate că nu ştiu să plătească prin intermediul cardului, în timp ce 65% dintre cei întrebați aleg plata cu cardul datorită ușurinței în utilizare. Studiul a cercetat și modul în care sunt percepute plățile online cu cardul. Astfel, principalele avantaje ale plății online cu cardul constau, pentru 52% dintre respondenți, în timpul economisit, precum și comoditatea utilizării cardului la plată. Tot odată, 51% dintre utilizatorii de carduri apreciază că, plătind online cu cardul, pot face cumpărături de oriunde și oricând doresc.

Pe de altă parte,plata cu cardul presupune si avanataje precum:

    Rambursarea baniilor în cazul în care comerciantul nu le respecta drepturile cumpărătorului;
    Restituirea în caz de plăți neautorizate;
    Rambursarea baniilor dacă comerciantul nu respecta drepturile de retragere sau anulare a contractului.

Cu alte cuvinte, plata cu cardul este mult mai eficientă și mai sigură decât cea cu bani gheață. Spre exemplu, dacă ați achiziționat un produs și până la primirea/consumarea (în cazul produselor turistice) acestuia comerciantul a dat faliment puteți apela la bancă pentru rambursarea sumei de bani pe care ați plătit-o deja. În cazul în care ați fi achiziționat același produs, în aceleași condiții ,însa cu bani cash  nu ați mai fi putut recupera nimic. Tot odata dacă nu vă sunt împlinite drepturile puteți solicita băncii un refuz de plata și astfel banii dumneavoastră sunt în siguranță . Vezi directiva europeana  - https://www.eccromania.ro/procedura-de-refuz-la-plata-in-ue-see/

Acum întrebarea e de ce să nu plătim cu cardul dacă acesta este un serviciu eficient, simplu si sigur?

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare