5 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SA VIZITEZI MARSA MATRUH

  • 27 aprilie 2021

Paradisul egiptean de la malul Marii Mediterane, Marsa Matruh, este un oras plin de viata, cu muzicanti ambulanti, tarabe si restaurante cu preparate delicioase, cu plaje idilice, nesfarsite, care se intind pe zeci de kilometri in jurul orasului.

Marsa Matruh ofera o experienta completa oricarui tip de turist. Plajele cu nisip alb strălucitor, hotelurile All Inclusive şi vestigiile istorice de renume mondial fac din aceasta zona un must see pentru orice pasionat de calatorii. Zona turistică este deservită de Aeroportul Internaţional Marsa Matruh, dar şi de numeroase resorturi şi lanţuri hoteliere cu servicii All Inclusive de lux, aşa cum sunt lanţurile Jaz sau Almaza.

Ca sa te convingi ca Marsa Matruh nu poate sa lipseasca din lista ta cu destinatii vizitate, am alcatuit o lista cu 5 motive pentru care ar trebui sa-ti organizezi o vacanta in Riviera de Nord a Egiptului.

1.PLAJE

Recunoscuta pentru plajele cu nisip alb si ape turcoaz, cristaline, cu relief neregulat si zone stancoase, Marsa Matrouh se poate lauda cu un numar impresionant de plaje publice si private, fiecare plaja avand  ceva specific ei, diferit de celelalate.

O legenda sustine ca insasi Cleopatra s-a scaldat in apele linistite ale Marsei Matruh, in zona deja celebra drept plaja Cleopatrei, o portiune inca accesibila turistilor si pe care cu siguranta nu o poti rata.

Culoarea apei variaza de la albastru la verde turcoaz datorita diferentelor de adancime din golful Matruh iar litoralul, cu relief neregulat, formează in larg o lume subacvatica uimitoare, cu munti, vai si specii de pesti in toate culorile, in apropierea Alexandriei aflandu-se chiar si orasul antic scufundat Heracleion-Thonis.

2. SHOPPING

Există două piețe majore în Marsa Matruh: strada Alexandria, a doua stradă majoră după Kornish și Souq Libia sau Piața Libiei.

Cel mai popular loc pentru shopping este centrul orasului, in Piata Libiei, acolo unde, datorita granitei cu Libia, piata devine un loc perfect de desfacere pentru produsele importate legal sau ileal din Libia si alte tari africane de pe coasta de nord dar si pentru vanzarea de “Leb”, cele mai populare nuci egiptene.

Un alt motiv pentru care Marsa Matruh este un loc interesant pentru cumparaturi este ca se afla in varful desertului vestic al Egiptului si acest lucru ii ofera posibilitatea de a vinde ierburi speciale din desert care cu greu pot fi gasite oriunde altundeva (plante care pot trata diferite tipuri de boli dar si menta desertului pentru care Marsa Matruh este atat de renumita).

3. VIATA DE NOAPTE

Multe dintre hotelurile din oras au baruri si cluburi de noapte pentru cei care ar dori mai multa actiune in timpul noptii. Clubul de noapte de la hotelul Beau Site este un loc destul de frumos pentru a bea si a dansa. Exista, de asemenea, locuri pentru biliard, bowling si multe alte activitati si jocuri. Unele hoteluri ofera programe de divertisment pentru oaspetii lor de toate varstele. Deasemenea, poti petrece noaptea fumand shisha in cafenelele orientale și cafenelele moderne din jurul Marsei Matruh.

4. VREME

In Marsa Matrouh, pe coasta nordica a Egiptului, clima este mediteraneana, cu ierni blande, relativ ploioase si veri calde si insorite. Nu degeaba vara, egiptenii iau drumul nordului. Daca in Luxor sau in Cairo, aerul e irespirabil vara, iar temperaturile depasesc 40 de grade, in Marsa Matruh temperaturile raman ceva mai mici, pana in 35 de grade, vara.

Cel mai bun moment pentru a merge la Marsa Matrouh pentru o vacanța pe plaja este de la mijlocul lunii mai pana la mijlocul lunii octombrie. In aprilie este adesea puțin rece pentru plaja, cu exceptia celor mai calde ore, iar marea este inca rece.

5. ATRACTII TURISTICE - EXCURSII

Multi turisti care viziteaza Alexandria prefera sa isi organizeze un sejur si la Matruh pentru a se bucura de marea si soarele Matruh care nu pot fi gasite in alta parte. Singura atractie turistica din Marsa Matruh, alta decat marea, este pestera Romel care a fost transformata intr-un muzeu. Exista muzeul militar din Alamein, cimitirul de razboi britanic, italian si cimitirul de razboi german de pe coasta de nord, in drum spre Matruh. O excursie de o zi la oaza Siwa poate fi organizata de la Marsa Matruh pentru a explora aceasta oaza cu bazinele sale naturale și antichitatile uimitoare.

EXCURSII OPTIONALE

  • Excursie de o zi din Matruh in Alexandria cu autocarul: vizita la biblioteca, catacombe, pilonul lui Pompeii, citadela Qaitbai, cimitirul Alamein;
  • Excursie de o zi din Matruh in Cairo cu autocarul: vizita la Muzeul Egiptean, Piramidele Giza, Sfinxul si Citadela Salah Eldin;
  • Excursie de o zi din Matruh la Siwa cu autocarul: vizita la “Cleopatra’s spring”, “Mountain of the dead”, Templul lui Alexandru cel Mare (Templul Oracolului), satul Shali;
  • Excursie de o zi din Matruh in Alamein cu autocarul: vizita la “Battlefield cemetery” si la Muzeul Militar;
  • Turul Orasului Matruh: vizita panoramica in centrul orasului, ascunzatoarea lui Rommel, faimoasa stanca a reginei Cleopatra;
  • Matruh noaptea: vizita panoramica in centrul orasului si in piata cu pauza la o cafenea.

Acum ca te-ai convins ca Marsa Matruh merita o vizita, poti sa vezi ce oferte ti-am pregatit daca accesezi link-ul: https://bit.ly/2R2VqFg
Conditiile de calatorie pentru Egipt le gasesti aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare