Vacanțe individuale Sighisoara Romania 2024
Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei".
Citeste mai multVacanțe individuale Sighisoara Romania 2024
Clima:
Clima orasului Sighisoara este continentala moderata, prezentand cateva particularitati, in functie de aspectul deluros al regiunii si de culoarul mai coborat al Tarnavei Mari, care in buna parte, influenteaza asupra regimului termic si al precipitatiilor, conducand la inversiuni de temperatura, la frecventa ceturilor si a curentilor de culoar. Media anuala a temperaturii aerului este de 8,2 grade Celsius. Valorile temperaturii primaverii (9,1 grade Celsius) si toamnei (8.7 grade Celsius) sunt apropiate, amplitudinea termica medie intre luna ianuarie (-4.3 grade Celsius) si luna iulie (18,6 grade Celsius) fiind de 22, 9 grade Celsius.
Descriere:
Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei". Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte si datorita faptului ca de secole, în acest burg medieval au convietuit în buna întelegere români, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dând nastere unei comunitati multiculturale.
Situandu-se in partea centrala a tarii distantele pana la principalele localitati de interes economic, administrativ, cultural si turistic nu sunt prea mari: 297 km pana la Bucuresti, 120 km pana la Brasov, 156 km - Cluj-Napoca, 54 km - Targu Mures, 40 km - Odorheiu Secuiesc.
Gastronomie:
Mancarurile specifice si traditionale romanesti, cunoscute si apreciate atat in tara, cat si in strainatate, sunt realizate astazi de marile restaurante, dar si de gospodariile taranesti care participa la turismul rural, ele aduc peste veacuri traditia milenara a poporului nostru.
Bucataria romaneasca in ansamblu, este cunoscuta prin mancaruri cum ar fi: piftia, ciorba de potroace, ciorba de burta, saramura de peste cu mamaliga, sarmalele cu mamaliga, tocana, ardeii si rosiile umplute cu came sau orez, carnati proaspeti si afumati, mititeii, tochitura, fripturile la gratar si bine codimentate cu garnituri de legume, puiul la frigare cu mujdei de usturoi si mamaliguta, muraturile asortate din diferite legume si fructe si dulciuri ca: placinte, cozonaci, papanasi, coltunasi, sarailii, baclavale, clatite, budinci, si altele.
Obiective turistice:
Cetatea Sighișoara - este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România.Construit în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și păstrat în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.[1]
Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea[3]ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.
Turnul cu Ceas - este un monument istoric și de arhitectură din Sighișoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății Sighișoara care s-au păstrat până în prezent.Actualul mecanism al ceasului este mai nou fiind executat la comanda speciala in Elvetia de firma Fuchs si instalat in Turnul cu Ceas la 1 aprilie 1906. In exterior ceasul este dotat cu doua cadrane uriase, de 2,40 metri diametru, pe fiecare fatada a turnului si figurine instalate in nise.
Turnul Croitorilor - construit în secolul XIV este situat în partea opusă Turnului cu ceas și străjuiește a doua poartă de acces în cetate.Inițial, cele două turnuri aveau, aceiași formă, însă în timpul marelui incendiu, pulberăria depozitată în Turnul croitorilor a explodat și a distrus în mare măsură turnul. Bolta porții dinspre nord s-a prăbușit și a fost zidită, în forma inițială, în 1935. Cele două ganguri carosabile ce străpung parterul turnului se puteau închide din ambele părți cu grilaje de fier. Partea superioară este prevăzută cu goluri de tragere și guri de aruncare.
Sighisoara, Romania Vezi locatia pe harta
- Historic hotel
- Solarium Studio/UVA Rays
- Parking
- Direct line telephone
- Double rooms
- Hairdresser
- Conference hall
- Sauna