Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanțe individuale Drobeta Turnu Severin Romania 2024

Orasul Drobeta Turnu Severin este situat pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei. Planul orasului este un dreptunghi cu lungimea de la est spre vest, dispus pe un platou inclinat usor, de la nord spre sud. In punctul cel mai inalt din oras, altitudinea este de 104 metri, iar punctul cel mai de jos se afla situat langa gara, unde altitudinea este de 48,75 metri fata de nivelul marii

Citeste mai mult

Vacanțe individuale Drobeta Turnu Severin Romania 2024


Clima:

Orasul se afla intr-o zona de clima temperat-continentala cu influente submediteraneene, cu veri insorite si ierni blande, care ofera conditii pentru dezvoltarea unor vegetatii specifice. 

Descriere:

Orasul Drobeta Turnu Severin este situat pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei. Planul orasului este un dreptunghi cu lungimea de la est spre vest, dispus pe un platou inclinat usor, de la nord spre sud. In punctul cel mai inalt din oras, altitudinea este de 104 metri, iar punctul cel mai de jos se afla situat langa gara, unde altitudinea este de 48,75 metri fata de nivelul marii. Severinul se afla intr-o zona de clima temperat continentala cu influente submediteraneene, cu veri insorite si ierni blande care ofera conditii pentru dezvoltarea unor vegetatii specifice, cum ar fi migdalul, smochinul, liliacul, teiul si castanul sau arborii exotici: magnolia, nucul caucazian, Ginkgo biloba - cea mai veche specie de pe glob.

Gastronomie:

Mancarurile specifice si traditionale romanesti, cunoscute si apreciate atat in tara, cat si in strainatate, sunt realizate astazi de marile restaurante, dar si de gospodariile taranesti care participa la turismul rural, ele aduc peste veacuri traditia milenara a poporului nostru.

Bucataria romaneasca in ansamblu, este cunoscuta prin mancaruri cum ar fi: piftia, ciorba de potroace, ciorba de burta, saramura de peste cu mamaliga, sarmalele cu mamaliga, tocana, ardeii si rosiile umplute cu came sau orez, carnati proaspeti si afumati, mititeii, tochitura, fripturile la gratar si bine codimentate cu garnituri de legume, puiul la frigare cu mujdei de usturoi si mamaliguta, muraturile asortate din diferite legume si fructe si dulciuri ca: placinte, cozonaci, papanasi, coltunasi, sarailii, baclavale, clatite, budinci, si altele.

Obiective turistice:

Pestera Topolnita

Intre localitatile Marga si Ciresu, la 30 de kilometri de Drobeta Turnu – Severin, se afla rezervatia speologica Topolnita, declarata monument al naturii. Pestera Topolnita a fost semnalata pentru prima data in 1880 sub denumirea “Tunelul lui Marga”, insa a inceput sa fie explorata abia in 1956 de profesorul Sever Popescu din Turnu – Severin.
Una dintre cele mai spectaculoase din Romania, pestera detine formatiuni unice in lume, cascade si galerii cu forme bizare de relief si nume la fel de bizare (Marea lumanare, Padurea cu lumanari, Lacul de Clestar sau Marele dom stalagnitic). Pestera are aproape 20 km lungime – fiind a doua ca marime din tara si a 17-a din lume, din care doar 11 sunt explorati de speologi. Se spune despre ea ca este o pestera calda, datorita temperaturilor situate intre 8 si 10 grade Celsius.

Podul lui Traian

Arhitectul podului construit peste Dunare intre anii 103 – 105, din ordinul imparatului roman Traian, a fost Apolodor din Damasc – de aceea i se mai spune si Podul lui Apolodor. Ideea construirii acestui pod a fost sa ii asigure armatei romane o legatura cu teritoriul de la nordul Dunarii (in dreptul actualului municipiu Drobeta Turnu – Severin), inaintea celui de-al doilea razboi dacic. Ca si structura, podul se sprijinea pe 20 de stalpi de piatra, iar la capete exista cate un portal impodobit cu trofee. Un picior al podului poate fi admirat si astazi la Muzeul de istorie din Drobeta Turnu – Severin, iar despre existenta lui s-a auzit pana la Roma – imagini ale podului pot fi admirate pe Columna lui Traian.

Turnu Severin 

Turnu Severin se inalta pe locul unui fort roman numit Drobeta, care vine probabil de la un cuvant dacic. Pentru a sublinia mostenirea latina a orasului, autoritatile comuniste au alipit numelui acestuia denumirea fortului, dar majoritatea oamenilor o ignora. Se crede ca numele de Severin i-a fost dat in cinstea imparatului Septimus Severus, care a ridicat orasul la rangul de colonie, fapt ce a permis cetatenilor sai sa de bucure de aceleasi drepturi ca romanii.



Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 44 hoteluri

Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
  • Room Service
  • Steam room
  • Currency Exchange
  • Air conditioning
  • Daily maid service
  • Accessible parking
  • Restaurant (a la carte)
  • Breakfast in the room
Drobeta Turnu Severin, Romania
Drobeta Turnu Severin, Romania
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
  • Wi-Fi
  • Lift
  • Restaurant
  • Bar
  • Acces pe baza de card
  • Fumatul interzis
  • Monitorizare video zone comune
  • Monitorizare video exterior
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania Vezi locatia pe harta
Drobeta Turnu Severin, Romania