Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanțe individuale Deva Romania 2024

Deva este una dintre cele mai vechi asezari din tara, cu prima atestare din 1269, insa cu descoperiri arheologice care au aratat ca teritoriul Devei a fost locuit inca din epoca pietrei slefuite. 

Citeste mai mult

Vacanțe individuale Deva Romania 2024


Clima: 

Descriere:

Deva este una dintre cele mai vechi asezari din tara, cu prima atestare din 1269, insa cu descoperiri arheologice care au aratat ca teritoriul Devei a fost locuit inca din epoca pietrei slefuite. Un orasel cu putin peste 65.000 de locuitori, situat pe malul stang al Muresului, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca, care se bucura de cea mai temperata clima din intreg Ardealul. Pe varful dealului sunt ruinele cetatii (Cetatea Devei) construita in secolul XIII, in timpul invaziilor mongole, in perioada romana timpurie. La poalele acestuia se intinde "Parcul Cetatii", care gazduieste doua muzee, un castel, numeroase statui si o multime de cladiri importante, incarcate de istorie. Pe langa acest muzeu in aer liber, oraselul de pe malul Muresului mai ascunde multe alte comori caracteristice altor epoci.

Gastronomie: 

Mancarurile specifice si traditionale romanesti, cunoscute si apreciate atat in tara, cat si in strainatate, sunt realizate astazi de marile restaurante, dar si de gospodariile taranesti care participa la turismul rural, ele aduc peste veacuri traditia milenara a poporului nostru.

Bucataria romaneasca in ansamblu, este cunoscuta prin mancaruri cum ar fi: piftia, ciorba de potroace, ciorba de burta, saramura de peste cu mamaliga, sarmalele cu mamaliga, tocana, ardeii si rosiile umplute cu came sau orez, carnati proaspeti si afumati, mititeii, tochitura, fripturile la gratar si bine codimentate cu garnituri de legume, puiul la frigare cu mujdei de usturoi si mamaliguta, muraturile asortate din diferite legume si fructe si dulciuri ca: placinte, cozonaci, papanasi, coltunasi, sarailii, baclavale, clatite, budinci, si altele.

Obiective turistice:

Mănăstirea Prislop

 Mănăstirea Prislop este situată într-una din regiunile cele mai pitoreşti din ţara noastră. De la Haţeg – spre miazăzi – se deschide minunata depresiune a Haţegului sau „Ţara Haţegului” leagănul poporului român, care se întinde pâna la poalele Munţilor Retezat.
Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale pâna aproape de monument.

Lacul Cinciș

Lacul este foarte mare, având o lungime de 4,8 km, o lățime medie de 1,8 km și adâncimea medie de 30 m (adâncimea maximă este de 48 m), fiind supranumit Marea Hunedorenilor. Temperatura medie a apei este de 18 grade, fapt ce favorizează practicarea înotului. Alte posibilități de petrecere a timpului liber sunt pescuitul, sporturile nautice și vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Cetatea Deva

Accesul către cetate se poate face în 2 moduri. Cei care au timp la dispoziție și vor să facă o plimbare de o oră, pot alege să urce lin pe drumul pavat și să admire panorama ce li se înfățișează în fața ochilor. Cei care nu au mult timp la dispoziție sau sunt mai comozi pot urca cu telecabina.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 130 hoteluri